Stilstand is vooruitgang en andersom

In het donker komt de gedachte pas echt op gang. Als het daarbij stil is, nog meer. Dan geeft de geest zichzelf in zijn geheel aan de kronkel. Ontspoort rent het rond door de wildernis van het gedachtegoed. Zich openhalend aan de doornstruiken van de eindigheid en struikelend over de wortels van het kwaad, maakt het vaart richting het ravijn van verloren tijd. Alles is verkeerd in deze waan van levende dood. Geest laat het lichaam zweten zonder inspanning van hem gevraagd. Het hart slaat als een bezetene in volle rust zonder gevaar. De storm die kon ontstaan door rust en stilte is bang om te liggen en wordt daarom een orkaan. De wildemanstocht van het hoofd raakt de hoeken van de ziel. Met zeker weten dat het stoppen zal is de vrees dat het stoppen zal.

In het donker snapt de geest dat het is geboren voor de dood.

ShareTw.Fb.Pin.
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!